It’s all about the details

Deze tips maken jullie bruiloft nét wat mooier

Nee, ik ben geen stylist. Maar als fotograaf let ik op de details. It’s all about the details… Echt, ze kunnen een foto maken of verpesten. Ik geef je in dit blog een aantal tips waarmee jullie rekening kunnen houden. Ik ben van mening dat deze tips mij enorm kunnen helpen op jullie dag en jullie een nog mooier eindresultaat kunnen laten zien!

  1. Kies een lichte ruimte om jullie zelf aan te kleden, etc. Ik bedoel, een bedompte donkere zolderkamer: natuurlijk kan ik wat bewerken en noem maar op maar het werkt niet mee!
  2. En, als je dan toch kiezen gaat: is de kamer opgeruimd? Want een kamer vol met spullen leidt af. Je hoeft heus niet alle snoeren weg te werken maar een beetje opgeruimd, ja graag! Sommige bruidsparen boeken een hotelkamer en dat is nog niet eens zo’n gek idee.
  3. Ook bij locaties kun je letten op het licht. Een ceremonie buiten is echt mijn favoriet, maar ook binnenlocaties kun je selecteren op licht. Denk aan, grote raampartijen bijvoorbeeld of veel natuurlijk daglicht.
  4. Een extra fotoshoot moment tijdens het gouden uurtje kan ik ook echt aanraden. Dit is in de zomer geen probleem en ook het najaar kan nog een magisch golden hour moment aanbieden. Zo gaaf! Noteer dit gerust op jullie lijstje.

Twee man sterk

Over details gesproken. Voorheen werkte ik veelal alleen op bruiloften. Toen één van de meiden van Trouwen in Altena me vroeg of ik er liever niet iemand bij wilde moest ik daar eens goed over nadenken. Toevallig is mijn zusje Vera stage gaan lopen dit jaar bij Liefs van Stella en dus heb ik nu een vaste second shooter voor elke klus! En wow, wat vind ik dat fijn! Maar niet alleen voor mijzelf, ook voor jullie natuurlijk! De ochtend bijvoorbeeld, zowel de bruid als de bruidegom kan worden vastgelegd. Maar ook tijdens de ceremonie, zoveel meer invalshoeken nu om vanuit te fotograferen. En dat levert echt een heleboel andere plaatjes op! Zoals hieronder: Matthias fotografeerde hier van voren terwijl ik de binnenkomst van het bruidspaar vastlegde (van bovenaf).

Twee fotografen heeft dus een absolute meerwaarde! En het is natuurlijk ook een stuk gezelliger samen, dat geef ik graag toe.  Echt een tip die ik jullie niet wil onthouden.

Nou, als laatste tip zou ik mee willen geven: ga voor de verwachtingen die jullie zelf hebben van jullie dag. En niet door die van anderen. Want oké, open deuren: maar je trouwt (als het meezit) maar één keer. Dus make it a good one!

Als jullie graag die buiten bruiloft willen, DOEN! Wil je een intiem klein clubje? Trek je niets aan wat andere familieleden daarvan vinden maar ga ervoor! Echt. Want pas als jij je nonchalante zelf bent die dag, sprankel je pas echt samen. En geloof me, dat is zoveel mooier voor de foto’s en de herinneringen die je maakt die dag!

www.liefsvanstella.nl

.

Gastblogger Stella legt de grote dag en feestelijke momenten ongedwongen vast via Liefs van Stella Fotografie en blogt op Thuis bij Stella over haar ‘nooit af’ huis, toffe kringloopvondsten en volkstuin, altijd met een link naar duurzaamheid en een natuurlijk leven.

2019-02-12T20:45:25+00:00