Planning 8-6 maanden

De eerste checks zijn gezet! Nu door met de volgende punten die fijn zijn om op tijd geregeld te hebben. Denk aan de fotograaf en de  jurk (sorry mannen, maar de jurk gaat letterlijk voor 😉 We hebben de belangrijkste dingen die handig zijn om 8-6 maanden voor dé dag te regelen op een rij gezet.

Thema uitdenken

Misschien heb je het al gedaan: een pinterestbord aanmaken en alles verzamelen wat je leuk vindt en bij jullie dag past. Van speeltjes voor bruidskinderen tot de bruidstaart. Samen met de ceremoniemeester kun je dit doorlopen en kiezen wat wel en niet binnen jullie dag en budget past. 

Jurkenjacht

Bruid: Ga op jurkenjacht en neem iemand mee die later met de bruidegom mee kan kijken of zijn pak met de jurk matcht. De ene bruid vindt een jurk gelijk bij de eerste winkel waar zij binnenstapt en de ander heeft na vijf passessies nog geen jurk gevonden. Dit is niet erg. Koop nooit een jurk als je twijfelt of het gevoel hebt dat je onder druk staat. Luister naar je gevoel, dat is het belangrijkste.

Fotograaf boeken

Zonder beeld geen aandenken! Iedere fotograaf heeft een eigen stijl. En de ene fotograaf is meer aanwezig dan de andere. Bedenk waarbij jullie je op je gemak voelen. Bekijk fotoreportages en maak een afspraak om te kijken of jullie een klik hebben. Wil je een fotograaf uit Altena? Wij kunnen je helpen met een match. 

Trouwringen

Wil je een set of mogen de ringen persoonlijk zijn? Kiezen jullie een ring uit bij een juwelier? Laat je een ring op maat maken of ontwerp en maak je zelf een ring? Er is veel mogelijk en er is altijd een ring die bij jullie past. Houd voor een maatwerk ring ongeveer 6 weken aan – maar let op het trouwseizoen. Ook edelsmeden kunnen druk bezet zijn.

De band/ DJ/ orkest

Wat past bij jullie dag? Een band met eigen repertoire? Een bandje dat verzoeknummers speelt? Een orkest? Een DJ? Ga op zoek naar de stijl die bij jullie dag past. Lekker luisteren dus.

Locatie deel II

Heb je gekozen voor twee of meer locaties? Bedenk dan hoe jullie van en naar de locaties vervoerd willen worden. En misschien wil je ook iets voor je gasten regelen? Kies je voor een zelfstandig trouwambtenaar; zorg ook dat hij of zij jullie datum vasthoudt. 

Belangrijke personen

  • Wie wil je als getuigen? Er zijn leuke en originele manieren om deze belangrijke personen te vragen. Pinterest er maar op los! 
  • Krijgen (jullie) bruidskinderen een belangrijke taak? 
  • Willen jullie een BABS? Maak alvast een afspraak om te kijken of jullie echt een klik hebben. 

Huwelijksreis

Ook erg leuk om over na te denken! Gaan jullie op huwelijksreis? Laat je goed informeren over benodigde documenten etc. En… vergeet niet vrij te vragen bij je werkgever. 

2018-11-29T13:35:23+00:00