Vind jouw trouwfotograaf

Waar moet je op letten bij het vinden van jullie trouwfotograaf?

Trouwfoto’s zijn herinneringen voor het leven, het leven van jullie samen! Het is dus heel erg belangrijk om echt zeker te zijn van jullie keus voor een fotograaf. En wow, er zijn er zoveel! Hoe maak je de juiste keus? Gastblogster en fotograaf Stella geef jullie enkele tips om mee te nemen in jullie zoektocht.

1. Wat is zijn/haar visitekaartje?

En nee, ik bedoel niet zo’n eentje met contactgegevens. Ik bedoel natuurlijk het portfolio! Door het bekijken van het portfolio kom je ook direct erachter of jullie een klik hebben met de diversiteit aan beelden van de fotograaf.

2. Elke fotograaf heeft een eigen bewerking

Ook dat is van belang. Kun je mijn ‘vintage edit’ zoals ik het zelf noem, waarderen? Zo ja, leuk! Zo nee, ook goed! Niet iedereen heeft er een klik mee en dat is geheel prima. Een fotograaf met een heel eigen stijl zal niet zo snel zich aanpassen. Dan is het gewoonweg geen match en dat is ook oké. Het is van belang dat je de stijl van editen waarderen kunt. Laat dat nooit achterwege in het maken van jullie keuze!

3. Zijn er nog meer opties?

Misschien zoeken jullie wel twee fotografen of een duo, met fotografie én video. Niet iedere fotograaf kan die verwachting waarmaken. Wees duidelijk en helder in de communicatie. Een duo is vaak de gehele dag aanwezig dus ook hier geldt weer dat een goede klik superbelangrijk is.

4. Ga voor professionaliteit.

Cliché maar oh zo waar. Veel te vaak hoor en zie ik dat koppels vanwege de kosten kiezen voor een goedkopere fotograaf. Nu is er niks mis met minder budget. Ikzelf had een heuse budget bruiloft! De duurste investering die dag? Dat was naast de catering, je raadt het al, de fotograaf. Aangezien we deze foto’s a long life time zouden hebben wilden we absoluut niet bezuinigen op de fotograaf. Daarnaast, een professionele fotograaf zorgt ook voor andere details. Zoals een back-up, mocht hij of zij er ineens niet kunnen zijn. Voor genoeg accu’s, klantgerichtheid, mogelijk een album, professionaliteit en dat soort dingen. Zaken die je van amateurfotograaf die het voor de hobby doet niet altijd kunt verwachten. Met de jaren groeit ook de ervaring en kwaliteit van een fotograaf. En die zekerheid, boek je ook, naast de dienst. Een stukje professionele zekerheid!

Foto’s: Liefs van Stella fotografie

.

Gastblogger Stella legt de grote dag en feestelijke momenten ongedwongen vast via Liefs van Stella Fotografie en blogt op Thuis bij Stella over haar ‘nooit af’ huis, toffe kringloopvondsten en volkstuin, altijd met een link naar duurzaamheid en een natuurlijk leven.

2018-12-05T18:33:57+00:00